Kamis, 28 Desember 2017

Mie Ongklok

Mie Ongklok

Mie ongklok yaiku kuliner khas saka Wonosobo. 
Bahan :
1. 2 bks mie kuning/mie teles
2. 1/4 kol dirajang
3. 1 godhong kucai,diiris cendhek
4. 4 sdm kecap legi
5. 2 sdm kecap asin
6. 1/2 sdt lada bubuk
7. Gula
8. Kaldu bubuk
9. Uyah
10. Brambang goreng
11. Lenga kanggo ngoseng
12. Banyu sacukupe
13. Gandum tapioka
14. 6 siung brambang
15. 5 siung bawang putih
16. 1 ruas jahe, kunyit
17. 1 sdm ebi, direndhem banyu panas

Cara nggawe Mie Ongklok
1. Mie digodhong ndhisik nganggo lenga goreng sethithik nganti mateng, angkat, ditum.
2. Goreng bumbon nganti mateng lan mambu wangi. Tambahna kecap, gula, diduk.
3. Lebokna banyu sacukupe, tambahna uyah, kaldu bubuk lan lada bubuk. Masak kanthi umub.
4. Larutke gandum tapioka tambahna sethithik banyu kanggo ngenthelake.
5. Lebokna laritan gandum nanggone duduh sing wis umub, diudhek nganti kenthel.
6. Lebokna mie karo godhong kol lan godhong kucai nanggone banyu panas nganti klubane alum.
7. Siapke mangkok, siram mie lan klubane mau nganggo duduh kenthel, tambahna brambang goreng.
8. Mie ongklok bisa didhahar pas panas. Luwih enak ditambah sate sapi utawa tempe kemul khas Wonosobo.




Tidak ada komentar:

Posting Komentar